REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Lumea e a mea” a primit Cottbus Discovery Award


     Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tănase) a câștigat sâmbătă, 7 noiembrie, Cottbus Discovery Award în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film Est-European de la Cottbus (Germania).
     Premiul, în valoare de 4 000 de euro, este oferit de Synchro Film (Viena) și constă în servicii de postproducție pentru un viitor proiect.
    Acesta este cel de-al patrulea premiu câștigat de Lumea e a mea, după Premiul de Debut la Transilvania IFF 2015 în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc, Trofeul ANONIMUL IFF 2015 și Mențiunea Specială a Juriului în competiția East of the West a festivalului de la Karlovy Vary.
    În România, filmul este distribuit de Transilvania Film și de la lansarea lui în cinematografele din România, pe 23 octombrie, a fost văzut de 16.000 de spectatori. În următoarele săptămâni vor avea loc spectacole de gală (în prezența unei părți a echipei filmului) la Buzău, Pitești, Galați, Zalău, Bistrița și Baia Mare.
     Lumea e a mea  este o coproducție Libra Film și deFilm, realizată cu sprijinul UNATC – Atelier de Film, Digital Cube, Videolink, UCIN, UNATC, Raza Studio, Cityplex, DSG, Villa Kult.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cottbus discovery award, libra film, lumea e a mea film, nae tanase, raluca manescu

Opinii: