REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLucian Rus și Ilinca Hărnuț joacă într-o piesă regizată Radu Jude


     Lucian Teodor Rus și Ilinca Hărnuț, tinerii actori care joacă în lungmetrajul Inimi cicatrizate, sunt acum în repetiții, tot cu Radu Jude, la un proiect teatral, o adaptare a scenariului scris de Reiner Werner Fassbinder pentru Ali: Frica mănâncă sufletul, pe care cineastul german l-a și regizat în 1974.
     Piesa este montată la Teatrul Apollo 111, aflat în spaţiul Palatului Universul, fondat de actorul Bogdan Dumitrache și Cătălin Rusu, Călin-Peter Netzer, Dragoş Vîlcu.
Primele trei propuneri la Apollo111 sunt adaptări ale unor scenarii de film: ”Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude, ”Sieranevada”, în regia lui Cătălin Mitulescu, şi ”După ploaie”, în regia lui Alex Maftei.
Spaţiul din Palatul Universul are o sală de teatru cu o capacitate de 140 de locuri şi proiecţie profesională de cinema, o sală dedicată concertelor şi evenimentelor speciale, trei săli de repetiţii, două săli de casting şi o terasă.
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(14.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ali frica mananca sufletul, ilinca harnut, inimi cicatrizate film, lucian teodor rus, radu jude, teatrul apollo 111

Opinii: