REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Love Building”: Clădind incerta lume nouă


     Circulă vorba-n târg că se prea poate să ne apropiem de sfârșitul pandemiei. Privind înapoi, în istorie, majoritatea pandemiilor durează între doi ani și jumătate și trei ani și jumătate. Iar noi ne apropiem cu pași repezi de finalul anului 2021, un an din care nu au lipsit dificultățile și neprevăzutele, dar care ne-a adus mai aproape de speranța revenirii la un oarecare echilibru.
     Anul acesta CINEPUB s-a străduit să țină pasul cu nevoile cinefililor români, astfel, am adăugat în colecția noastră peste patruzeci de filme, documentare, animații, lung metraje și scurt metraje, studențești sau independente; rarități, ciudățenii și bijuterii uitate. Am trecut împreună prin experiențe monumentale în Aurora de Cristi Puiu, am stat de vorbă cu oameni cu totul aparte în Chat with Alice de Isabela Țenț, am călătorit din Ankara în Teheran cu Ana Vîjdea în Trans-Asia Express, în Havana, CUBA cu Andrei Huțuleac și am simțit cum e să vrei să ajungi înapoi acasă în Împreună de Andreea-Ema Stoian. Ne-am căutat perechea în Un prinț și jumătate de Ana Lungu și chiar dacă nu am găsit-o, am văzut până unde poate duce o seară romantică în Date Night al Stelei Pelin.
     Vă prezentăm ultima premieră Cinepub din anul acesta: Love Building de Iulia Rugină, un film care ne vorbește despre încercarea de a clădi din nou iubirea.
     O producție realizată din forțe proprii și cu o distribuție generoasă, alcătuită din actori neprofesioniști, absolvenți ai Actoriedefilm.ro, școala coordonată de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, alături de care joacă în film. Love Building este debutul în lungmetraj al trio-ului feminin Iulia Rugină, Ana Agopian și Oana Răsuceanu, echipă a căror colaborare s-a sudat încă de pe băncile facultății de film, o raritate în peisajul cinemaului românesc. Un film total independent, prezentat în secțiunea Zilele Filmului Românesc din cadrul Festivalului internațional de Film Transilvania (TIFF, 2013), care a obținut Premiul Publicului și Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul Internațional de Film B-EST.
     Love Building este o comedie, a cărei acțiune are loc într-o tabără menită să „repare” relații de cuplu ajunse într-un moment critic. Paisprezece cupluri ajunse în impas, ajutate de trei psihoterapeuți și traineri ai taberei, încearcă să-și reconstruiască poveștile de dragoste. Pe parcursul a șapte zile, participanții trec prin diverse etape ale reparării relațiilor lor. Dar cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control. Într-o cursă continuă către „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, se ridică o singură întrebare: „Poți să repari dragostea în 7 zile?”.
     Dacă vor reuși ei să-și repare dragostea în acest timp limitat, aflați în Love Building, pe Cinepub.ro. După premieră, echipa Cinepub ia o binemeritată vacanță și revine cu forțe proaspete la jumătatea lunii ianuarie. 
(31.12.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: actoriedefilm.ro, ana agopian, cinepub.ro, dragos bucur, iulia rugina, love building film, oana rasuceanu

Opinii: