REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Liviu Mărghidan filmează ”Castelul Crăiței”, în Munții Piatra Craiului


     Produs de Scharf Film, filmul Castelul Crăiței (titlul de lucru ”Refugiul”) este un nou proiect regizoral pentru Liviu Mărghidan. Pasionat de ascensiuni montane, cineastul a scris, împreună cu Alexandru Popa (Secretul fericirii), o poveste despre doi soți și copiii lor. După divorț, ea a plecat în Franța cu fata, iar el a rămas în România cu băiatul. O dată pe an, se reunesc pentru o vacanță la munte. Filmările se termină în 15 august.
     Curajoșii actori Judith State și Dragoș Olaru sunt cei doi soți, iar copiii sunt Adela și Radu Mărghidan, obișnuiți cu cățăratul pe munte datorită tatălui lor, Liviu Mărghidan. Cei patru, dar și toți ceilalți membrii ai echipei s-au antrenat timp de două luni pe muntele Piatra Craiului, cu resurse limitate de apă și mâncare. Un ehipaj al Salvamontiștilor îi însoțește în permanență. Mărghidan și filmează, împreună cu Mircea Valentin, doar cu cameră mobilă, urmărindu-și personajele agățate de stâncă.  
     Castelul Crăiței este produs de Ruxandra Flonta pentru Scharf Film. Producția a primit finanțare de la Centrul Național al Cinematografiei. Premiera este programată pentru primăvara lui 2022.
 
(07.08.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: castelul craitei film, dragos olaru actor, judith state, liviu marghidan, scharf film

Opinii: