REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Les Films de Cannes à Bucarest: Avanpremieră ”Touch Me Not”, de Adina Pintilie


     Ursul de Aur la Berlin 2018 și Premiul pentru cel mai bun debut i-au adus filmului Touch Me Not / Nu mă atinge-mă și autoarei lui, Adina Pintilie, nu numai o mare încărcătură emoțională, dar și un aer misterios. Filmul a fost în competiție la Transilvania Film Festival 2018, unde a primit un Premiu special, și a fost proiectat în avanpremieră în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, dar puțină lume l-a văzut, așa că se așteaptă premiera din martie 2019.
     La București, întâlnirea regizoarei Adina Pintilie și a producătoarei Bianca Oana cu publicul a fost moderată de criticul de film Ionuț Mareș. A participat și o parte din echipă.
Intenția realizatoarei este ca, atunci când filmul va intra în cinematografe, proiecțiile să fie urmate de discuții generate de temele abordate în poveste: intimitate, sexualitate, empatie, tabuuri, denumite generic ”Politicile corpului / The Politics of the Body”.  
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, adina pintilie ursul de aur la berlin, bianca oana, ionut mares, les films de cannes a bucarest 2018, the politics of the body, touch me not film

Opinii: