REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLes Films de Cannes à Bucarest anunță programul complet


     Începând de astăzi, Les Films de Cannes à Bucarest anunță programul complet și punerea în vânzare a biletelor pentru ediția a 8-a a celui mai așteptat festival al toamnei. Majoritatea filmelor prezentate anul acesta în selecția oficială a festivalului de la Cannes dar și titluri selectate în secțiunile paralele, vor fi proiectate în premieră în România, între 13 și 22 octombrie, în patru locații din București – Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român și Cinemateca Eforie. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe filmedefestival.ro iar biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.
     Lista câștigătorilor de la Cannes care fac parte din selecția ediției de anul acesta a Les Films de Cannes à Bucarest - Palme d’Or, Grand Prix, Premiul de regie, Premiul pentru scenariu și cel mai bun actor sau Camera d’Or – este completată de filmul distins cu Premiul Un Certain Regard: A Man of Integrity, cel de-al șaselea lungmetraj al unuia dintre cei mai reputați regizori iranieni, Mohammad Rasoulof (Goodbye, 2011, Premiu pentru regie Un Certain Regard).
     Les Films de Cannes à Bucarest include în program și filmele care au concurat anul acesta pentru Palme d’Or. De două ori câștigător al prestigiosului premiu (The White Ribbon,  Amour), austriacul Michael Haneke a revenit anul acesta la Cannes cu Happy End, o comedie neagră care prezintă declinul unei familii burgheze europene și în care Isabelle Huppert joacă rolul principal.
     Dr. Paul Meyer este interpretat în L'amant double de Jérémie Renier, un preferat al fraților Dardenne. Thrillerul erotic, plin de umor, este regizat de François Ozon, unul dintre cei mai provocatori și vibranți regizori care s-au făcut cunoscuți în anii '90, filmele sale explorând în mod recurent sexualitatea și transgresiunea (8 femmes, 2002 / Swimming Pool, 2003).
     Nu vor lipsi The Day After al lui Hong Sangsoo sau Radiance, cea de-a cincea selecție oficială la Cannes a regizoarei Naomi Kawase, în care eroul este un fotograf care și-a pierdut vederea, ceea ce face ca sunetul să joace un rol fundamental în compoziția filmului. Alte filme care vor putea fi văzute la festival sunt: Les Fantômes d’Ismaël (regia Arnaud Desplechin), How to Talk to Girls at Parties (regia John Cameron Mitchell), Un beau soleil intérieur (regia Claire Denis), Patti Cake$ (regia Geremy Japser), The Summit / La cordillera (regia Santiago Mitre) și Closeness (regia Kantemir Balagov).
     Detalii: www.filmedefestival.ro
(06.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film bucuresti, les films de cannes a bucarest 2017, premii cannes 2017

Opinii: