REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLaurențiu Damian, ales Președintele UCIN pentru un al doilea mandat


     Luni, 8 mai 2017, au avut loc alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Cineaștilor din România, în urma cărora prof. univ. dr. Laurențiu Damian a fost ales cu o majoritate covârșitoare pentru un al doilea mandat de patru ani.
     Laurențiu Damian afirmă în programul managerial: „Am candidat din dorința de a duce la bun sfârșit lucrurile începute și de a continua programul pe care l-am expus acum patru ani. Atunci mi-am propus să respect demnitatea cineastului român și să dau o altă imagine Uniunii. Ea nu trebuia să fie o instituție încremenită, cu o activitate restrânsă și comentată ca fiind un loc de retragere. Imaginea s-a schimbat. Programul meu managerial va fi orientat către IMAGINEA UCIN, pentru care sunt multe de făcut.”
     În acest sens, Președintele UCIN își propune inițierea mai multor proiecte, cum ar fi un festival național de film, un concurs de scenarii, un club al criticii, continuarea activităților celor două proiecte editoriale ale UCIN, AaRC și Revista Film, cu o atenție deosebită variantelor în limba engleză a celor două publicații, o videotecă online a autorului român la sediul UCIN, Biblioteca online – Carte de cinema editată de UCIN și o școală de film sub deviza UCIN, în parteneriat cu CNC și ANF.
     Detalii: UCIN
(08.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: laurentiu damian, presedintele ucin, ucin, uniunea cineastilor din romania

Opinii: