REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLaborator de film documentar în cadrul Festivalului fARAD


     Festivalul de Film Documentar fARAD revine la Arad între 6-9 octombrie 2016 pentru cea de-a treia ediție și lansează Laboratorul fARAD adresat tinerilor profesioniști de film documentar.
     fARAD este organizat de o echipă cu experiență care include programatori și producători ai Festivalului de film românesc din New York și ai Festivalului Internațional de Film Transilvania, sub direcția artistică a Monei Nicoară.
     Printre noutățile celei de-a treia ediții se numără lansarea Laboratorului fARAD, un laborator creativ unic destinat tinerilor profesioniști ai filmului documentar, care se va derula pe întreaga durată a festivalului (6-9 octombrie). Programul va include atât un atelier practic concentrat pe relația dintre componenta tehnică și cea artistică în documentarul creativ de cinema, cât și seminarii cu invitații speciali, oferind participanților acces la un set de experiențe intensive cu profesioniști de cel mai înalt nivel din comunitatea internațională a documentariștilor.
     La această primă ediție, atelierul practic va fi dedicat sunetului de film documentar ca parte din viziunea creativă a filmului și va fi susținut de Dana Bunescu.
     Laboratorul se adresează creatorilor de filme documentare, producătorilor, editorilor, sunetiștilor, autorilor, redactorilor şefi sau altor profesionişti de televiziune sau mass-media din România interesați de proiecte creative de film documentar şi formate inovatoare de non-ficţiune, care au realizat cel puțin un scurtmetraj și cel mult un lungmetraj documentar, și care au în prezent un proiect în dezvoltare.
     Înscrierile sunt deschise până la data de 12 septembrie 2016. Vor fi acceptate 8 proiecte participante, cu maxim doi participanți pentru fiecare proiect, iar anunțul selecției finale a participanților va fi făcut cel târziu în data de 19 septembrie 2016. Participarea la laborator, utilizarea echipamentelor de sunet pe durata atelierului practic și cazarea în Arad sunt gratuite pentru toți participanții selectați.
     Detalii: www.farad.ro
(12.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dana bunescu, farad 2016, festival de film documentar arad, laborator film documentar, mona nicoara

Opinii: