REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmKineDok, un proiect One World Romania, în iulie


Pe 1 iulie, cele 12 filme KineDok au pornit la drum prin țară și vor rula până la 15 decembrie.

La primele proiecții de la Cinema Elvira Popescu (București) și de la Ambasada (Timișoara),la documentarul Turneul din Besence, KineDok l-a avut alături pe Ignácz József, protagonistul filmului să cultive pepeni și, în general, să se mobilizeze pentru o viață mai bună. Domnul Ignácz a declarat pentru spectatorii bucureșteni că și-a propus ca în zece ani să schimbe mentalitatea locuitorilor din Besence. Filmul a mai fost proiectat pe 3 iulie la Constanța și la Arad, în Fabrica Teba, renovată pentru această ocazie de membrii Asociației CitiZenit, care au amenajat o sală de cinema, cu hamace, fotolii din anvelope de mașină și alte lucruri, doar cu entuziasm și creativitate
aici...adică acolo – unul din cele două filme românești selecționate pentru KineDok – va fi proiectat pe 6 iulie, în prezența regizoarei Laura Căpățână Juller la Journey Pub&More (București). Filmul prezintă povestea a două surori din Maramureș care cresc cu bunicii, în timp ce părinții sunt la muncă în Spania. Regizoarea va însoți filmul și pe 10 iulie la Cinemateca Patria (Brașov), iar pe 17 iulie la Biblioteca Colorată (Constanța).
În luna iulie, KineDok mai ajunge la Aethernativ (Timișoara), Casa Tiff (Cluj-Napoca), Ceainăria Teaz (Piatra Neamț), J’ai Bistrot (Târgu Mureș), Casa de Cultură Municipală (Sf. Gheorghe) și la Casa Ursachi (Iași).
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar, ce se desfășoară până la 15 decembrie. Aproximativ 200 de proiecții sunt programate în 20 de locații din 14 orașe din România.
KineDok este organizat de Asociația One World Romania, în parteneriat cu Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Mozinet (Ungaria), ReStart (Croația), cu sprijinul Programului Europa Creativă al Uniunii Europene și Centrului Național al Cinematografiei.
Detalii: kinedok.net 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aici.. adica acolo, alexandru solomon, documentare romanesti, kinedok romania 2015, laura capatana juller, one world romania 2015

Opinii: