REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmKent Jones - curator la American Independent Film Festival


     Kent Jones, cineast, curator și directorul Festivalului de Film de la New York a acceptat să realizeze pentru ediția din acest an a American Independent Film Festival o selecție de filme  reprezentative pentru curentul „indie” – filme pe care le va și introduce pentru spectatorii bucureșteni.
     „American Independent Cinema Curated by Kent Jones” are în vedere o selecție de filme din ultimii 50 de ani, printre care The Shooting (1967) în regia lui Monte Hellman, unul dintre westernurile americane iconice, cu Jack Nicholson și Millie Perkins în distribuție, o selecție de scurtmetraje semnate de Bruce Conner, regizor non-conformist și atipic - cunoscut pentru stilul său de lucru cu found-footage. Kent Jones va prefața proiecțiile iar publicul va avea acces gratuit în limita locurilor disponibile. Rezervări la aceste proiecții vor putea fi făcute prin Eventbook odată cu anunțarea programului complet al festivalului.
     Alte două titluri, care vor fi anunțate în curând, vor completa selecția „American Independent Cinema Curated by Kent Jones”.
     Kent Jones este critic de film, curator, selecționer de festival și regizor, iar din 2013 este directorul Festivalului de Film de la New York. A lucrat ca arhivist pentru Cappa Productions a lui Martin Scorsese și ca selecționer al Societății de Film de la Lincoln Center din New York și scrie frecvent la Film Comment și Cahiers du Cinema. A regizat mai multe documentare, printre care Hitchcock / Truffaut" care a avut premiera la Cannes în 2015 și a mers ulterior în festivaluri ca Telluride, Toronto sau Londra BFI.
     Cel mai recent film al său, Diane, este selecționat în acest an la Festivalul de Film de la Tribeca și va fi prezentat chiar înainte de sosirea lui Kent Jones la București.
The Shooting, prezentat la Cannes în 1967, a fost realizat cu un buget de 75.000 de dolari și produs de regizorul Roger Corman și de Jack Nicholson care face parte și din cast. Bijuteria lui Monte Hellman este un western situat în deșertul american, în care un fost vânător de recompense, Willet Gashade, întors de curând acasă, află că fratele său a fugit după ce a ucis doi oameni din neglijență. Filmul extinde arhitectura spațiului geografic și a naturii umane pentru a oferi unul dintre cele mai memorabile westernuri americane. The Shooting va fi proiectat pe 1 mai, de la ora 18:00 la Cinema Muzeul Țăranului.
     Regizor legendar al avangardei americane, Bruce Conner este cunoscut pentru filmele sale „de asamblaj” care au fost una din principalele influențe și surse de ispirație pentru videoclipurile muzicale pop. O mostră a filmografiei sale va fi prezentată la American Independent Film Festival în București în cadrul unei sesiuni formate din trei scurtmetraje Crossroads (1976), Report (1967) și Looking for Mushrooms (1996). Sesiunea Bruce Conner va fi prezentată la Cinema Muzeul Țăranului, pe data de 3 mai, la 18:30.
     A Woman under the Influence, de John Cassavetes va fi proiectat miercuri, 2 mai, ora 17:00.
     Detalii: www.filmedefestival.ro
(17.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american independent film festival 2018, festival de film bucuresti, filme americane, kent jones

Opinii: