REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Jurnalul familiei -escu”, un documentar de Șerban Georgescu


     Jurnalul familiei –escu, cel mai recent documentar al lui Șerban Georgescu, reconstituie istoria familiei sale din perioada interbelică și comunistă, printr-o paralelă între istoria individuală și istoria României. „Am amintit puțin de perioada de după ’89 pentru că este un moment pe care îl trăim acum. Personal, nu cred că m-am detașat suficient încât să povestesc cum am povestit despre comunism sau despre perioada interbelică, și cu umor, și cu detașare, și fără să mă inflamez. E o perioada pe care o trăim totuși, de aia n-am amintit-o foarte tare, pentru că nu ne-am depărtat încă sau eu, personal, nu m-am depărtat”, a spus regizorul despre decizia de a nu aduce povestea în prezent.
     Filmul a fost proiectat în cadrul mai multor festivaluri (TIFF, Astra Film Festival) și a intrat în sălile de cinema pe 25 octombrie.
     O proiecție specială a avut loc la Cinema Muzeul Țăranului pe 29 octombrie, fiind urmată de o discuție cu echipa filmului.
Imagine: Elena Bădic-Mircea
Montaj: Radu Georgescu
(13.11.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinema muzeul taranului, documentare romanesti, jurnalul familiei -escu film, serban georgescu

Opinii: