REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmIrina Velcescu, despre „Secretul fericirii”


     Irina Velcescu este cunoscută pentru spectacolele de la Teatrul Nottara sau Godot, unde numele ei apare pe lista de distribuție în spectacole precum „Mărimea contează”, „Un pic prea intim” sau „Secretul Fericirii” (varianta pentru teatru).
     Anul acesta, actrița poate fi văzută și pe marele ecrane, în Secretul fericirii, debutul regizoral al lui Vlad Zamfirescu, în care o interpretează pe Ana, soția lui Tom (Vlad Zamfirescu). Acțiunea filmului se desfășoară într-o seară, între prieteni, acasă la Tom, care îşi împinge soţia şi prietenul cel mai bun, David (Theo Marton), în situaţii mai mult decât absurde, căutând să-i facă să dezvăluie secrete bine păzite. Construcția atent gradată mizează pe umor, replici simple și adevăruri incomode.
     Întrebată de ce a acceptat rolul Anei din Secretul fericirii, Irina Velcescu a răspuns: „Cum să nu accepți un astfel de rol? Cum să nu te bucuri să trăiești o situație pe care nimeni nu și-ar dori-o în viața lui? Momentul ăla cheie (un moment atât de real încât pare de-a dreptul tangibil) din care viața ta știi că nu va mai fi niciodată la fel. Nu mai poate fi la fel. ”
     Detalii: Facebook

 
(11.09.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: irina velcescu, secretul fericirii film, theo marton, vlad zamfirescu

Opinii: