REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmIPIFF-Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți și-a desemnat câștigătorii


     Duminică, 11 aprilie, ora 18:00, Teatrul Odeon a fost gazda decernării premiilor IPIFF15. Evenimentul s-a derulat fără public și a fost transmis pe paginile de Facebook CINECLIC și IPIFF via cineclic.ro. În cele patru zile de festival, filmele de pe platforma CINECLIC au atras spectatori din 62 de țări. 
     Juriul care a decis spre cine se îndreaptă trofeele din acest an a fost format din Manuela Cernat, critic de film și profesor universitar, Anamaria Antoci, producător de film și Constantin Cotimanis, actor. La fiecare categorie de nominalizări, pe lângă filmul căruia i s-a acordat Trofeul a existat și o Mențiune specială.
     Lista premiaților:
Cel mai bun producător independent al unui film documentar: The Creativity Delusion – regizor și producător Alex Lungu
Mențiune: Waiting takes time – regia Valentin Anghel (Productie SND srl)
Cel mai bun producător independent al unui film studențesc: Hippopotamus Hunt (Vânătoarea de hipopotami) – regia Germain Kanda (Productie Germain Kanda)
Mențiune: Flight plan (Planul de zbor) – regia Gabriel Durlan (Productie Gabriel Durlan)
Celmai bun producător independent al unui film de scurtmetraj: Zimnicea – regia Bogdan Naumovici (Productie Laura Baron)
Mențiune: Strawberry Espresso – regia Diana Iacomir (Productie Vislandia)
Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj internațional: Traslasierra – regia Raquel Kurpershoek (Olanda) (Productie Raquel Kurpershoek)
Mențiune: Pipo and Blind Love – regia Hugo Le Gourrierec (Franța) (Productie Igal Kohen)
Cel mai bun producător independent al unui film artistic de lungmetraj: 30 years and 15 minutes (30 de ani și 15 minute) – regia Ștefan Mandachi (Productie Stefan Mandachi)
Mențiune: The Astronaut of God ( Astronautul Lui Dumnezeu ) – regia Octavian Repede (Productie Octavian Repede)
Acestora li s-a adăugat Premiul special al directorului festivalului, acordat Dumitranei Teodora Lupu pentru filmul Mezzo Forte, regizat de Eugen Dediu.
     IPIFF este organizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) și are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniștii angrenaţi în astfel de proiecte. Directorul festivalului în acest an este regizorul Toma Enache, câștigătorul Trofeului IPIFF 2019 pentru Cel mai bun film artistic de lungmetraj.
Parteneri: cineclic.ro, Cinema Muzeul Țăranului Român, Teatrul Odeon.
 
(12.04.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 30 de ani si 15 minute documentar, ipiff 2021, premiile ipiff 2021, zimnicea scurtmetraj

Opinii: