REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Aristoteles Workshop: „Ionaș visează că plouă” și „Vasile”, la Astra Film Festival 2017


     Ionaș visează că plouă (regia Dragoș Mihai-Hanciu) și Vasile (regia. Sakari Suuronen), două dintre documentarele produse de Aristoteles Workshop (AW) în 2016, fac parte din selecția oficială a celei de-a XXIV-a ediții Astra Film Festival. Filmele au intrat în cursa pentru două dintre premiile oferite în cadrul festivalului internațional și vor putea fi urmărite între 16 și 22 octombrie, la Sibiu.
     Selecționat în competiția Docschool, Ionaș visează că plouă, în regia lui Dragoș Hanciu, urmărește povestea unui bătrân dintr-un sat izolat din Maramureș. Aflat într-o luptă constantă cu timpul, bărbatul își petrece nopțile încercând să-și protejeze lanurile de porumb de porcii mistreți. Imaginea filmului a fost semnată de Ileana Szasz, iar montajul și sunetul au fost realizate de Maria Bălănean.
     Documentarul Vasile, invitat in competiția de scurtmetraje, a fost realizat la cea de-a 11-a ediție Aristoteles Workshop de echipa formată din Sakari Suuronen, Ruxandra Pintilie și Diana Rusu. Filmul urmărește povestea lui Vasile Onea din Maramureș, ce reușeste să capteze frumosul în orice lucru banal sau mărunt, ajutat de aparatul de fotografiat. De la construirea căpițelor de fân, până la câinii leneși care se ascund de arșiță, Vasile și-a transformat căsuța modestă din sat într-un monument viu și grăitor al momentelor trecătoare.
     Din selecția din acest an mai fac parte alte două filme regizate de foști studenți ai Aristoteles Workshop. Eu sunt Hercule / I Am Hercules, în regia lui Marius Iacob - participant la ediția din 2007 și The Side Street of Europe, regizat de Ambrus Emese, participantă AW 2008.
(05.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aristoteles worshop, astra film festival 2017, documentare aristoteles workshop, ionas viseaza ca ploua film, vasile film

Opinii: