REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Ioana Bugarin și Emanuel Pârvu au rolurile principale în ”Miracol”, regizat de Bogdan Apetri


     Unul dintre evenimentele de promovare a filmului Miracol, scris și regizat de Bogdan George Apetri, a fost și avanpremiera de la Park Lake City, la care a fost prezentă o parte din echipă. Discuția cu publicul, după vizionare, a fost moderată de criticul de film Ionuț Mareș. Producătoarea Oana Iancu ne-a acordat un interviu în exclusivitate.
 
     Ioana Bugarin, care are rolul Cristinei în film, ucenică tânără într-o mănăstire, pe care noi o vedem într-un moment dificil al vieții, a stat o sătămâna în mănăstire pentru a intra în atmosfera și starea necesare. Replicile puține și intensitatea emoțiilor au fost parte a dificultății rolului, pe care Ioana și Bogdan Apetri l-au construit împreună. Filmul i-a adus actriței și bucuria participării la un mare festival, cel de la Veneția. În ultimul an, Ioana a avut trei premiere: Otto Barbarul, Mia își ratează răzbunarea, Miracol, cu partituri foarte diferite. De la apariția suavă din Lindenfeld, film regizat de Radu Gabrea în 2013, Ioana Bugarin are un traseu profesional impresionant. 
 
     În circa de poliție din Neidentificat, prima parte a trilogiei lui Bogdan Apetri, îl vedem și pe detectivul Marius Preda, interpretat de Emanuel Pârvu, care devine personaj principal în Miracol. Aceleași personaje apar și în noul film, ba chiar și Florin Ispas (Bogdan Farcaș), detectivul cu probleme din Neidentificat. De data aceasta, dilemele morale, personale și profesionale, sunt de altă natură și au altă rezolvare pentru Marius Preda. Deși nu i-a plăcut personajul, din cauza moralității, Emanuel Pârvu și-a construit personajul pe trăire, împreună cu regizorul Bogdan Apetri.    
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu   
(3.02.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan george apetri, east company productions, emanuel parvu, ioana bugarin, miracol film, neidentificat film, oana iancu

Opinii: