REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmIoan Andrei Ionescu este tatăl lui Octav, în filmul regizat de Sergiu Celebidachi


     Actorul Ioan Andrei Ionescu interpretează rolul tatălui personajului principal din Octav, regizat de Serge Ioan Celebidachi.
     Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureş), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță care îi pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi. Rolul copilului Octav este interpretat de Eric Aradits.
     Despre rolul său, Ioan Andrei  Ionescu spune: „Când joci o amintire perspectiva rolului își pierde din concretețe și poate să pară un act expozitiv. Pentru mine lucrul la rolul de tata în amintire, în amintirea altcuiva, paradoxal sau nu, mi-a înlesnit și adăugat încă o etapă în cunoașterea de sine. Căci, cum altfel să te cunoști pe tine dacă nu pornind de la tine, copilului.”                  
Ioan Andrei Ionescu este cunoscut pentru rolurile sale de pe scena Teatrului Național.  Acesta a absolvit în 2001 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale", Bucureşti, secţia Actorie, promoţia 2001, la clasa profesorului universitar Gelu Colceag. A colaborat regizori precum: Ion Caramitru, Alexandru Dabija sau Gelu Colceag.
     Din distribuție, mai fac parte actorii Victor RebengiucAndi VasluianuLia Bugnar, Maria ObretinŞtefan VelniciucMihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan și Alessia Tofan.
Octav va avea premiera de gală pe 4 octombrie 2017, iar biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe eventim.ro.
     Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.
     Detaii: facebook
(26.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ioan andrei ionescu, lansare film romanesc, marcel iures, octav film, serge ioan celebidachi

Opinii: