REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Invitații CINEPUB LIVE – Dan Nuțu, Cristina Hoffman, Adina Pintilie și Lucian Georgescu


     Cinepub.ro continuă parteneriatul cu Aristoteles Workshop printr-o nouă ediție Cercul, la care sunt invitați producătorii atelierului, Dan Nuțu și Cristina Hoffman, dar și regizoarea Adina Pintilie, absolventă AW, și Lucian Georgescu, fondatorul platformei Cinepub. Discuția este moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.
     Întâlnirea are loc marți, 3 aprilie, de la ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona și online pe www.cinepub.ro
     „Am învățat în 5 săptămâni la Aristoteles mai mult decât în 3 ani la facultate”, a declarat Adina Pintilie, anul acesta câstigătoare a Ursului de Aur la Berlinale cu Nu mă atinge-mă. Invitații Cercul vor discuta despre ce înseamnă cele cinci săptămâni de Aristoteles, despre modul în care un film documentar poate porni de la faza de idee și ajunge, într-un timp atât de scurt, la varianta finală de montaj, dar și despre cariera ulterioară a Adinei Pintilie.
     Cei interesați îi pot adresa întrebări Adinei Pintilie (accesând pagina de Facebook CINEPUB sau Aristoteles Workshop), iar acestea vor fi preluate și discutate la întâlnirea Cercul din 3 aprilie.
     Aristoteles Workshop (AW) a fost creat în 2006 de către producătorii Dan Nuțu și Cristina Hoffman, cu sprijinul televiziunii franco-germane Arte pentru a susţine o noua generaţie de cineaşti de film documentar, cu o experienţă anterioară în film sau producţie video. Experţi recunoscuţi din domeniul filmului documentar oferă pregătire profesională participanţilor. Programul se adresează tinerilor cineaşti cu talent şi pasiune, opinii proprii, dorinţa de a propune şi susţine, angajament şi capacitate de lucru în echipă.
     Înscrierile se primesc online (aworkshop.org) până la data de 1 iunie 2018.
     Filmele produse de Arisoteles Workshop disponibile pe CINEPUB pot fi vizionate aici
(03.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, aristoteles workshop, cinepub live, cristina hoffman, dan nutu, lucian georgescu

Opinii: