REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Întregalde”, de Radu Muntean, premieră în 6 august


     Cel mai nou lungmetraj semnat de Radu Muntean, Întregalde, va avea premiera în cinematografele din țară pe 6 august. Selecționat recent în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes, filmul va avea premiera națională la Cluj, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, și va putea fi văzut imediat după aceea în cinematografele din întreaga țară.
     Trailerul filmului a fost lansat în exclusivitate de către Variety, care scrie despre film că“explorează limitele altruismului într-un context în care oamenii își ating propriile limite”. Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânulsenil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.
     “Este un film în care altruismul personajelor principale, cu care acestea pornesc la pachet la începutulpoveștii, e pus la încercare atunci cînd se pune problema propriei lor supraviețuiri. Natura, cu pădurea întunecată, noroiul, gaterul abandonat, văile către nimic, este aproape un personaj în film.”declara Radu Muntean.
     Spectatorii îi vor putea revedea pe mare ecran pe Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu şi Alex Bogdan, alături de Luca Sabin, Toma Cuzin, Carmen Lopăzan și Gabor Bondi. 
     “Cred că este un film în care personajele și natura au partituri egale și foarte frumos armonizate. O să fie foarte plăcut să îl urmăriți pe Luca Sabin, un actor amator care se descurcă minunat în rolul lui Kente, bătrînul tăietor de lemne.” Spune Maria Popistașu.
     Întregalde este cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean. Filmul este produsde Multi Media Est cu sprijinul CentruluiNațional al Cinematografiei și coprodus de The East Company Productions. Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu, iar imaginea de Tudor Vladimir Panduru.
În România, filmul este distribuit de Voodoo Films, care gestionează și vânzările internaționale.
Detalii: facebook
(7.07.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex bogdan, ilona brezoianu, intregalde film, maria popistasu, multi media est, radu muntean

Opinii: