REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Întregalde”, de Radu Muntean, a fost selectat la New York Film Festival


     ​Întregalde, semnat de Radu Muntean, va face parte din selecția oficială a New York Film Festival, alături de alte 31 de producții din 31 de țări.
     “Luate împreună, filmele din selecția oficială de anul acesta ne amintesc încă o dată capacitatea cinemaului de a crea noi lumi, de a deschide noi modalități de a privi, simți și gândi și, indiferent dacă se referă sau nu la prezentul nostru incert,  ne ajută să înțelegem mai bine acest moment”,declara Dennis Lim, directorul artistic al festivalului.
Ajuns la cea de-a 59-a ediție, New York Film Festival evidențiază în fiecare an cele mai bune filme din cinematografia mondială, continuând o tradiție îndelungată de a introduce publicului “titluri recente îndrăznețe și remarcabile” (Dennis Lim).
     Spectatorii români pot vedea deja filmul în cinematografele din peste 20 de orașe din țară, iar echipa filmului le dă întâlnire la Bacău (11 august), Iași (12 august), Botoșani (13 august), PiatraNeamț (14 august) Focșani (15 august), Buzău (15 august).
     Apreciat de Sight&Sound, revista British Film Institute, ca fiind “o comedie neagră plină, în egală măsură, de suspans și compasiune,” filmul a avut premiera mondială anul acesta la Cannes, în cadrul Quinzaine des Réalisateurs și a fost recent selecționat la Festivalul de Film Internațional de la Toronto..
     Întregalde este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și coprodus de The East Company Productions. Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu, iar imaginea de Tudor Vladimir Panduru.
     În România filmul este distribuit de Voodoo Films care gestionează și vânzările internaționale. Parteneri: Banca Transilvania, Iqos, OrklaFoods Romania, Caiide la Letea, Oskar, Rom, Dacin Sara. Parteneri media principali: Radio Guerrilla, TVR. Parteneri media: ZileșiNopți, Cinemap, Cinemagia, ZiarulMetropolis, LiterNet, Movie News, AARC – AllAboutRomanian Cinema.ro, IQ Ads, Smark, CineGhid, Munteanu, Radio România Cultural.
Detalii: facebook


 
(11.08.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: intregalde film, multi media est, radu muntean

Opinii: