REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Interviul săptămânii cu Valeriu Andriuță


     Actor special, cu o forță interioară pe care o transmite personajelor, Valeriu Andriuță a lucrat cu regizorii Cristian Mungiu, Marian Crișan, Igor Cobileanski, Pavel Lungin. Legătura specială pe care o are cu regizorul Cristian Mungiu s-a creat de-a lungul mai multor scurtmetraje și a lungmetrajelor Occident, După dealuri, Bacalaureat.
     A acceptat rolul preotului din Dimineața care nu se va sfârși ca un pariu cu meseria, după ce mai jucase un astfel de personaj în După dealuri. ” Încerc să mă detașez de tot ce am făcut până acum”, spune el.
Propunerea lui Ciprian Mega a venit pe neașteptate și i s-a părut inedită. Condițiile modeste ale unui film independent nu l-au deranjat. ”Prefer condiții mai spartane pe platoul de filmare, iar echipele mai mici se încheagă mai ușor. Suntem ca niște naufragiați pe o insulă. Dacă toată lumea e pregătită sa facă față, îmi place efortul pe care-l depun.” În proiect și-a implicat și familia, pentru că Iulia Andriuță a montat filmul, iar fiica lor Vanessa are o apariție în film.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(6.03.2017)

Cuvinte cheie: dimineata care nu se va sfarsi film, dupa dealuri film, interview with valeriu andriuta, interviul saptamanii cu valeriu andriuta, valeriu andriuta

Opinii: