REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviul săptămânii cu Ion Sapdaru


Ion Sapdaru vine în București doar când are o filmare sau un spectacol de teatru. Joacă la Teatrul Național din Iași din 1990, când s-a mutat de la Chișinău. Regizează piese de teatru, este profesor la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava.
Îi este recunoscător lui Corneliu Porumboiu care l-a adus în film, de la Pe aripile vinului și Călătorie de oraș până la A fost sau n-a fost? El, Teodor Corban și Mircea Andreescu au fost șocați de cele 15 minute de aplauze după proiecția filmului lui Porumboiu la Cannes. ”Mergeam toți trei prin oraș și ne aplauda lumea pe stradă”. Au fost momentele magice pe care le visează orice actor. A început cariera cinematografică din vârful succesului. Când a filmat pe Broadway pentru America, venim! l-a străbătut gândul că, dacă ar fi fost mai tânăr, ar fi rămas acolo și-și găsea o cale.
Acum filmează cu Igor Cobileanski pentru Afacerea Est, în care joacă mulți actori moldoveni, de pe ambele maluri ale Prutului. Este încântat de proiect și de colaborarea cu regizorul. Lungmetrajul produs de Alien Film are premiera în 2016. 
Imagine: Dan Țuculescu
 
(10.08.2015)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: a fost sau n-a fost film, afacerea est film, interviul saptamanii cu ion sapdaru, ion sapdaru

Opinii: