REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Interviul săptămânii cu Emilian Oprea


     Nu ştiu cât de mult seamănă actorul cu adevăratul Cristian Panait, dar postura, privirile şi tensiunea permanentă îi dau credibilitate. Starea de alertă în care trăieşte personajul e permanentă, şi o simţi şi când vorbeşti cu Emilian Oprea. Mărturiseşte că îl are mereu în minte pe Cristian.
Actor cu îndelungată experienţă de teatru, Oprea este acum la primul rol principal în film şi duce foarte bine povara acestui erou din istoria recentă.
A fost prezent la premiera mondială de la cinematograful Kino International a filmului De ce eu? la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Regizorul Tudor Giurgiu, Emilian Oprea şi alţi membri ai echipei au participat la întâlnirea cu publicul, după vizionarea filmului. 
După un rol secundar de mafiot de cartier în scurtmetrajul Tatăl meu e cel mai tare, regizat de Radu Potcoavă,  şi o „apariţie entuziastă” în Despre oameni şi melci, regizat de Tudor Giurgiu, Emilian Oprea este o descoperire cinematografică a anului trecut.
Acum este premiera De ce eu?, regizat de Tudor Giurgiu, urmează premiera în România a lungmetrajului Autoportretul unei fete cuminţi, regizat de Ana Lungu, în care are rolul unui amant cinic, dar şi a peliculei Orizont, a lui Marian Crişan.
Emilian Oprea a terminat filmările şi pentru scurtmetrajul Mesagerul, regizat de Radu Potcoavă, aflat în postproducţie.
Imagine: Dan Țuculescu
Montaj: Radu Georgescu
 
 
 
 
(2.03.2015)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: autoportretul unei fete cuminti, de ce eu film, emilian oprea, tudor giurgiu

Opinii: