REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviul săptămânii cu Draga Olteanu-Matei


     Îmbrăcată cu un tricou pe care scria Caravana Filmului Românesc, Draga Olteanu-Matei a fost primită la Onești ca un membru al familiei care a revenit acasă. A vorbit înaintea proiecției cu Nea Mărin miliardarspunând că se simte între prieteni. Ne-a povestit despre pasiunea pentru actorie, începuturile la Buftea, dar și despre câteva momente decisive din carieră. Unul a fost cel în care, la filmările pentru Astă seară dansăm în familie, Virgil Moise i-a sugerat lui Geo Saizescu să-i pună actriței o pălărie. Toată echipa de la filmare a fost uimită de schimbare. ”Eram obișnuită cu rolurile de femei cu basma și mâinile în șolduri pe care le jucasem până atunci”, spune Draga Olteanu-Matei. Pălăria aceea a adus un alt registru cinematografic.
Un alt moment important a fost întâlnirea cu Petru Vintilă, care i-a propus un film după nuvela sa ”Hiena”. Actrița și-a asumat scrierea scenariului pentru Patima, ecranizarea acelei nuvele, și rolul principal. Așa a început cariera ei de scenaristă.
Imagine: Dan Țuculescu

Cuvinte cheie: asta seara dansam in familie film, caravana filmului romanesc la onesti 2015, draga olteanu-matei, nea marin miliardar film, patima film

Opinii: