REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviul săptămânii cu Daniel Sandu


Are mereu un surâs şugubăţ şi un stil relaxat de povestitor. Pe platoul de filmare e atent, conectat la tot ce se întâmplă, dar niciodată încrâncenat. Ştie ce vrea şi ce să le ceară oamenilor cu care lucrează. Siguranţa vine şi din experienţa de televiziune pe care o are, zice el, dar cred că vine şi din faptul că el creează poveştile. Cele trei scurtmetraje regizate până acum sunt scrise de el - Numărătoarea manuală, Vocea a doua, Cai Putere. Chiar dacă sunt poveşti dramatice, absurdul le aduce în zona râsu’- plânsu’.
Daniel Sandu este acum un regizor cu confirmare internaţională. Filmul Cai Putere este Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Cottbus 2014. Daniel şi Alex Trăilă, directorul de imagine, au urcat împreună pe scenă pentru a primi trofeul.
Tot Cai Putere i-a adus şi invitaţia la Making Waves de la New York, unde a participat împreună cu producătoarea Velvet Moraru.
Între timp, Daniel lucrează la dezvoltarea unui alt proiect, Tatăl mută munţii, cu care a câştigat la Transilvania Pitch Stop, şi este în pre-producţie cu primul lungmetraj – Un pas în urma Serafimilor, pe care îl pregăteşte de mai mulţi ani împreună cu producătoarea Ada Solomon la Parada Film. Anul acesta a primit finanţare CNC şi va filma în 2015.
Imagine: Nicolae Cara

 

Cuvinte cheie: alex traila, cai putere, daniel sandu, numaratoarea manuala, tatal muta muntii, un pas in urma serafimilor, vocea a doua

Opinii: