REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviul săptămânii cu Andi Vasluianu


     Fascinat încă din copilărie de „cutia cu lumini a teatrului”, Andi Vasluianu s-a gândit că ar putea fi actor. Şi-a găsit curajul de a da examen la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” după un an de antrenament la o facultate particulară. Îi este recunoscător profesoarei Sanda Manu, care a văzut talentul. Coleg de generaţie şi prieten cu Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, spune despre el că „a crescut cu noul val de regizori” - Cătălin Mitulescu, Radu Muntean, Tudor Giurgiu.
I se luminează ochii când vorbeşte despre actorul George Constantin, pe care l-a admirat mereu, şi crede că nu e nicio diferenţă între jocul actoricesc din teatru şi film.
Rolurile care i-au adus succesul de public sunt cele din Despre oameni şi melci, Minte-mă frumos, dar şi din serialele HBO Rămâi cu mine şi Umbre. Dacă am fi în America, am vorbi despre statutul lui de „sex simbol” şi despre cota de la box office. Între timp, Andi Vasluianu a filmat pentru Far from HereBreaking News și Uruguay.  
După ce a fost mai mulţi ani „profesor de teatru” pentru liceeni, acum şi-a exersat talentul de regizor cu scurtmetrajul Un duet, realizat în cadrul Omnibusului Actori în spatele camerei de la Festivalul Anonimul 10. Experienţa i-a plăcut şi i-a dat curajul să încerce din nou, aşa că se gândeşte la un lungmetraj.
Din pasiune pentru meserie se implică în multe proiecte, de la Festivalul de Film Making Waves la scurtmetrajele realizate de prieteni.
Maturitatea i-a adus bucuria unei familii şi se consideră un om norocos. 
Imagine: Dan Ţuculescu
Filmare din februarie 2015.
 
(7.03.2016)

Cuvinte cheie: andi vasluianu, bucuresti-wien 8:15 film, despre oameni si melci, film romanesc, furia film, periferic film

Opinii: