REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviu cu Voica Oltean


     Trei dintre premierele acestei toamne au eroi foarte tineri. Anghel Damian are rolul principal în Perfect sănătos, regizat de Anca Damian. Narațiunea este centrată pe el, un tânăr avocat care caută adevărul legat de moartea nefirească a tatălui (Vlad Ivanov), un procuror declarat ”perfect sănătos”, din punct de vedere medical.
     Ștefan Iancu (care tocmai a devenit student la UNATC) este un seminarist în confruntarea cu autoritatea excesivă a părintelui profesor (tot Vlad Ivanov) din Un pas în urma serafimilor, regizat de Daniel Sandu.
     Breaking News, filmul regizat de Iulia Rugină, este povestea unui jurnalist (Andi Vasluianu), care ajunge să fie subiect de știre, împreună cu cameramanul mort într-un accident. Căutând familia fostului coleg, ajunge la fiica acestuia, interpretată de Voica Oltean, o adolescentă furioasă, care nu acceptă dispariția tatălui. Voica este încă elevă la Liceul ”Dinu Lipatti” și a fost premiată pentru debut (Best Newcomer) la Festivalul de Film de la Karlovy Vary din acest an. Juriul a văzut ceea ce știau regizoarea Iulia Rugină, producătorul Tudor Giurgiu, dar și Andi Vasluianu, care i-a fost mentor pe platoul de filmare, și anume talentul tinerei actrițe. 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(4.10.2017)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: andi vasluianu, breaking news film, iulia rugina, voica oltean

Opinii: