REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviu cu Marcel Iureș


     După rolurile din serialul HBO În derivă (2010) și lungmetrajul Tatăl Fantomă (2011), regizat de Lucian Georgescu, Marcel Iureș a ales să joace în producții cinematografice americane și britanice și să se ocupe de Teatrul Act.
     A acceptat rolul din Octav, pentru că i-a plăcut scenariul scris de Serge Ioan Celebidachi și a vorbit cu plăcere despre colaborarea la acest proiect la conferința de presă prilejuită de lansarea pe DVD a filmului. A jucat prima dată alături de copii, Alessia Tofan și Eric Aradits, și i s-a părut o experiență specială. Emoția filmului este, în mare parte, construită pe relația lui cu cei doi copii, așa că a căutat drumul către inima lor. A fost impresionat de reacția publicului din orașele unde au ajuns cu caravana Octav, sălile puține, dar pline de spectatori, dornici să vadă filmul și să vorbească cu echipa.
     Marcel Iureș are și alte proiecte cinematografice românești, iar în toamnă aniversează 20 de ani de la înființarea Teatrului Act, devenit un reper în harta culturală a Bucureștiului.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: marcel iures, octav film, serge ioan celebidachi, teatrul act bucuresti

Opinii: