REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviu cu Dorina Chiriac


     Ce înseamnă momentul Fix Alert pentru cariera ta?
     Ştiu sigur că peste ani, o să mă uit în urmă cu drag. Vorbim de o perioadă în care mi-am descoperit aptitudini pe care nu le bănuiam. Mă refer la tot ce a reprezentat munca la Fix Alert: actorie, asis­tentă de regie, membru într-o echipă de oameni pasionaţi.
 
     În ultima vreme din ce în ce mai mulţi actori scriu cu foarte multă pricepere. Cât de mare e pasul de la actorie la dra­maturgie/scenaristică?
     E unul mic atunci când te frământă tot ce are legătură cu meseria ta. Însă nu 1-aş fi putut face mai devre­me. A trebuit să parcurg etape de căutări ca să ajung azi să simt ne­voia să scriu. Oricum, scriu mult mai rar decât mă împinge imaginaţia.
 
     Eşti cu un picior în teatru şi cu unul în filmul independent. Pentru viitorul apropiat te ten­tează să-ţi găseşti echilibrul strict pe unul dintre aceste teritorii?
     Nu cred că tentează pe cineva să se stabilească aşa de strict într-un do­meniu. Nu în România. Aş vrea ca la un moment dat să-mi permit luxul de a face un film pe an şi de a putea trăi doar din atât. Să-mi petrec restul timpului cu ai mei, să călătoresc, să stau cu Sonia. îmi place teatrul, dar nu-mi mai place aşa de mult la tea­tru. Îmi place filmul, dar in România nu-ţi permiţi să alegi. N-ai de unde.
 
     Te inspiră fetiţa ta în scrierea textelor?
     De acum, toate acţiunile mele sunt inspirate de ea.Sunt conectată la ea. E organul meu vital.
 
     La ce lucrezi acum?
     Semnez regia unui spectacol al teatrului Luni de la Green Hours : "Fir'mituri" de Lia Bugnar. Şi joc în regia mea alături de Lia, Vlad Ivanov şi Mihaela Mihăescu. Altfel, mintea mea lucrează, dar se amână puţin concretizarea unui proiect nou. Nu mă grăbesc.
 
 
(Time Out Bucureşti, 22 decembrie 2006 – 25 ianuarie 2007)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dorina chiriac, fix alert film, interviu cu dorina chiriac, iulia david

Opinii: