REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Interviu cu Andrei Crețulescu


     Charleston este lungmetrajul de debut al lui Andrei Creţulescu, o poveste inspirată din tinerețea mamei lui. „Filmul nu a plecat neapărat de la povestea asta, ci de la singura mea frică mea veritabilă de a-l pierde pe omul pe care-l iubești. Și pornind de la asta și altoind și istoria din copilărie, am imaginat povestea asta încercând să fac un film nu de dragoste, ci mai degrabă despre dragoste”, ne-a spus regizorul la TIFF 2018.
     Filmul a avut premiera mondială în competiția Festivalului Internațional de Film de la Locarno (2 – 12 august 2017), iar ulterior a rulat la festivalurile de la Chicago, Varșovia, Braunschweig, Zagreb, Salonic, Cairo, Bilbao și Minsk. Premiera națională a avut loc la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania (25 mai și 3 iunie 2018, Cluj-Napoca). Cu această ocazie, Andrei Crețulescu ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre povestea care a inspirat filmul, despre masculinitate, despre cele două personaje masculine și alegerea celor doi actori – Şerban Pavlu și Radu Iacoban, precum și despre cum a conceput imaginea filmului.
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(20.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei cretulescu, charleston film, debut lungmetraj, radu iacoban, serban pavlu, tiff 2018, zilele filmului romanesc tiff 2018

Opinii: