REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Insula”, de Anca Damian, în competiția oficială la Annecy 2022


     După ce a prezentat o variantă de lucru la ediția online a Festivalului de la Annecy din 2020, Anca Damian este acum în competiția oficială cu lungmetrajul Insula. La Festivalul de la Annecy sunt zece filme în competiția oficială și are loc în perioada 13-18 iunie.
     Filmul este un musical cu un medic care se autoizolează pe o insulă, un soi de Robinson Crusoe contemporan, în căutarea liniștii. Intențiile lui sunt destrămate de o mulțime colorată și dinamică, ce dă năvală peste el. Anca Damian a scris scenariul împreună cu Augusto Zanovello și a lucrat cu mai multe echipe de animatori, cu care a colaborat și la Călătoria fantastică a Maronei.
Ada Milea și Alexander Bălănescu sunt două dintre vocile personajelor principale.
     Despre Insula, Chris Robinson scrie în Animation World Magazine: ”Vag bazat pe celebrul roman al lui Daniel Defoe, „Robinson Crusoe” (1719), Damian ia povestea de bază a unui om (cu numele glorios, Robinson) în derivă pe o insulă și de acolo creează un muzical magic realist lo-fi care fuzionează Luis Bunuel și Masaaki Yuasa cu sirene, refugiați și familii destrămate.
Insula este un muzical ușor care ne ademenește într-o poveste mai profundă și mai întunecată, care reflectă în mod corect haosul înnebunitor al globalizării și pur și simplu comportamentul uman îngrozitor."

 
(9.06.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada milea, alexander balanescu, anca damian, festivalul de la annecy 2022, insula film 2021

Opinii: