REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInstitutul Cultural Român susține cineaștii români la Berlinale 2016


     Înaintea plecării la Festivalul de Film de la Berlin (11-21.02.2016), Institutul Cultural Român a organizat o conferință de presă cu cineaștii români care participă la diverse secțiuni ale Berlinalei. Prezența lor la festival este susținută de ICR. Au participat  Radu Boroianu, președintele ICR, echipa filmului Ilegitim - regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Anamaria Antoci, actorii Alina Grigore și Robi Urs - actrița Cosmina Stratan, care joacă în filmul Shelley, o co-producție Danemarca-Suedia proiectată în Panorama, actrița Iulia Ciochină, care participă la Berlinale Talents, și criticul de film Mihai Fulger.
Pelicula Ilegitim, co-producție Domestic Film România –Polonia – Franța, are premiera mondială la Berlin, în 13 februarie, în secțiunea Forum.
     La Festivalul de Film de la Berlin, România este reprezentată și de criticul de film Dana Duma, membră în juriul FIPRESCI la secțiunea Panorama, co-producția România-SUA Hotel Dallas, realizată de Livia Ungur Huang și Sherng Lee Huang, în secțiunea Panorama Documents, co-producția România-Germania A Quiet Place, regizată de Ronny Dörfler.
Ruxandra Ghițescu (scenarist/regizor) a fost selectată la Script Station, secțiune Berlinale Talents, iar scurtmetrajul O noapte în Tokoriki (regia Roxana Stroe), în care Iulia Ciochină are un rol principal, urmează să aibă premiera internațională în cadrul secțiunii Generation 14plus.
Filmul Miracolul din Tekir, regizat de Ruxandra Zenide, cu Dorotheea Petre în rolul principal, va fi proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în cadrul European Film Market. Proiecția va avea loc miercuri, 17 februarie, de la ora 11,30, la CinemaxX Studio 14. La proiecție vor participa producătorii Alex Iordăchescu și Gabi Suciu.
 
Imagine: Nicolae Cara
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian sitaru, berlinale 2016, cosmina stratan, ilegitim film, institutul cultural roman, radu boroianu, romanian cultural institute at berlinale 2016

Opinii: