REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri Point&Shoot, atelier de film documentar OWR pentru adolescenții din Timișoara


     Asociația One World Romania invită tinerii cu vârstele cuprinse între 14 și 19 ani din Timișoara să se înscrie până în 25 septembrie 2022 la atelierul de film documentar Point & Shoot.
Atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 5 – 9 octombrie 2022, în Timișoara, la Sala StudioArt, Str. Episcop Augustin Pacha, nr. 8. Atelierul va fi coordonat de doi tutori, cineaști români cu experiență în domeniul cinematografiei: Cristina Haneș (regizoare și producătoare de film documentar) și Dragoș Hanciu (regizor de film, director de imagine). 
Atelierul de film oferă adolescenților o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Programul conceput de cei doi tutori aduce în atenția participanților reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale. Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Aceste exerciții practice de filmare și de montaj sunt mai apoi puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic. 
     Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal. În vederea selecției, îi invităm pe cei interesați să completați formularul Google. Termenul limită pentru înscriere este: 25.09.2022. Elevii trebuie să aibă cont Google prin crearea unei adrese de e-mail. Nu există taxă de înscriere sau de participare, iar organizatorii vor asigura mesele de prânz pe tot parcursul atelierului. Pentru întrebări legate de aplicație, vă rugăm să ne scrieți pe adresa: atelier@oneworld.ro.
     Organizator: Asociația One World Romania Co-finanțat de: Centrul de Proiecte Timișoara Parteneri: Centrul de Proiecte Timișoara, Pelicula Culturală, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, KINEDOK Proiectul „Filmul documentar și drepturile omului: One World Romania la Timișoara" este co-finanțat de Centrul de Proiecte Timișoara. 
În luna octombrie, One World Romania organizează în Timișoara o ediție locală a festivalului de film documentar și drepturile omului de la București. În perioada 13-16 octombrie, ne vedem la Cinema Victoria și Faber, cu o selecție de filme care mențin tema principală a ediției cu numărul 15 a festivalului și care ne pun pe gânduri atât în timpul vizionării, cât și în discuțiile de după. 
În plus, festivalul de la Timișoara va fi susținut de o serie de evenimente conexe, într-o strânsă legătură atât cu tema festivalului, cât și cu subiectele care contează pentru publicul timișorean. Mai multe detalii în curând, pe paginile de Facebook și Instagram One World Romania!
Finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte. Organizator: Asociația One World Romania Cu sprijinul: Centrul de proiecte, Pelicula Culturala, UNHCR, KinedokLocatii Parteneri: Faber, Ambasada, Direcția Judeteana Pentru Cultura Timis, Cinema Victoria Alături de: Kaufland Parteneri culturali:  Ambasada Suediei,  Centrul Ceh, Institutul Francez Timișoara, Super
Parteneri locali: Identity Education, LOGS, Universitatea de Arte Timisoara, Lunca Urbana Bega (tbc) Bilete prin: Eventbook Partener Digital: Canopy Parteneri media: West City Radio
Festivalul a fost fondat in 2008 de: Centrul Ceh Bucuresti 
(13.09.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: atelier de film documentar point&shoot;, one world romania la timisoara, one world timisoara 2022

Opinii: