REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la Școala de Vară „Film mai aproape”


     Școala de Vară, atelierul de film organizat de Film mai aproape, caută 12 adolescenți care vor să se exprime prin medii cinematografice. Termenul limită pentru înscrieri este 10 august.
     Primul festival de film din Bacău, Film mai aproape, și-a desfășurat ediția-pilot în 2016, atunci când întreg orașul s-a bucurat pentru prima dată de trei zile pline de filme, printre care Aurora (regia Cristi Puiu), Poziția copilului (regia Călin Peter Netzer), concerte și expoziții. Film mai aproape s-a născut din dorința de a crea din cinematografie o prioritate în orașul Bacău, în contextul în care cele două cinematografe de stat din oraș nu funționeză. Organizatorii au inițiat o campanie prin care să atragă interesul conducerii pentru ca măcar unul dintre aceste locuri să fie revendicate de către comunitate. Dacă Cinema Central ar fi renovat și dat în folosință, proiecțiile din cadrul Film mai aproape să aibă loc într-un spațiu dedicat.
     Parte a programului Bacău - Capitala Tineretului, festivalul revine, între 24-27 august, cu o noutate - Școala de Vară. Se caută 12 liceeni, cu vârste cuprinse între 14-19 ani, pasionați de film, fotografie, editare video. Atelierul de educație cinematografică se va desfășura în întâmpinarea festivalului, în perioada 18-27 august, în Bacău.
     Protagoniștii vor fi îndrumați de 4 formatori, personalități active din domeniul cinematografic din țară. Programul cuprinde masterclass-uri, iar participanții, împreună cu specialiștii, vor trece prin toate etapele realizării unui film, de la scenariu la montaj. Scopul final al atelierului este realizarea unor scurtmetraje de către liceeni, grupați în echipe. Scurtmetrajele vor avea la bază o temă prestabilită și vor fi proiectate în cadrul festivalului. Publicul va acorda premii pentru cele mai bune filme.
     Elevii interesați trebuie să trimită o scrisoare de intenție, un CV și o fotografie la adresa filmmaiaproape@gmail.com. Toate costurile vor fi asigurate de către festival (cazare, masa), iar cei care nu dispun de o cameră de filmat vor primi echipament din partea organizatorilor.
(27.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: atelier de film liceeni, educatie cinematografica liceu, festival de film bacau, scoala de vara film mai aproape

Opinii: