REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la prima ediție Moldova Film Festival, până în 7 aprilie


     Prima ediție Moldova Film Festival va avea loc la Iași, între 2 și 6 iunie anul acesta, într-un cadru adaptat situației și incertitudinilor generate de pandemie. Programul festivalului cuprinde o selecție de filme în secțiuni curatoriale și programe speciale. Festivalul propune întâlniri cu cineaști, ateliere, conferințe, dar și o mini-galerie de artiști new-media care vor experimenta diferite narațiuni virtuale. 
     Moldova Film Festival propune încă de la bun început o abordare curatorială ce pune, mai presus de toate, calitatea artistică a filmelor prezentate, iar tema acestei ediții este Closing the Gap, care conține, în mod esențial, un mesaj al speranței: cel al unei lumi în care distanțele, golurile dintre oameni se vor putea micșora sau umple.
     Moldova Film Festival deschide înscrierile de scurtmetraje românești care vor rula în competiția primei sale ediții. Dedicat cinemaului contemporan de artă, festivalul își propune să prezinte o selecție a celor mai bune scurtmetraje de artă realizate în ultimii doi ani de zile. Sunt eligibile pentru înscrieri filme de toate genurile (ficțiune, documentar, animație, etc.) a căror durată nu trece de 30 de minute realizate de către cineaști români. Întrucât în anul 2020 producția de film autohtonă a fost puternic afectată, în mod excepțional, sunt eligibile și filme realizate pe durata anului 2019. Înscrierile sunt deschise până pe data de 7 aprilie 2021 și sunt disponibile prin intermediul website-ului oficial al Moldova Film Festival. Selecția oficială va fi publicată pe site-ul festivalului, iar autorii filmelor selectate vor fi invitați să participe la festival pentru discuții cu publicul. Programul complet al festivalului va fi anunțat la începutul lunii mai. Tot atunci vom comunica detalii privind accesarea filmelor și evenimentelor din cadrul festivalului.
     Moldova Film Festival este organizat de Common Ground și se va alătura celorlalte industrii creative prezente la Romanian Creative Week, care avea loc la Iași în aceeași perioadă, 2-6 iunie 2021.
 
 
(11.03.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: moldova film festival 2021

Opinii: