REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la cursurile Academiei Docuart


     Academia Docuart organizează două cursuri în această toamnă: „Istoria cinema-ului” și „Studiu despre portret”. Costul unui curs este de 900 de lei, respectiv 850 de lei, iar înscrierile sunt deschise până pe 22 septembrie.
     „Istoria cinema-ului” este un curs introductiv, format din 12 întâlniri, predat de Anca Grădinariu. „Partea teoretică va acoperi invenţia tehnicilor de film majore, crearea Hollywoodul-ui şi curente ca expresionismul sau suprearealismul. Va continua cu introducerea sunetului, începuturile industriei de film, epoca de aur a studiourilor hollywoodiene şi cu dezvoltările cinema-ului de autor după cel de-al doilea război mondial din Italia (neo-realismul), Franţa (nouvelle vogue) şi Anglia (Free cinema). Cursul va studia impactul pe care filmele le-au avut asupra culturii populare globale: felul în care au evoluat cele mai importante genuri (horror, noir, SF, melodrama), vastele schimbări în regie începând cu anii '60, explozia filmului independent şi al noului cinema american din anii '80 si '70, descoperirea cinema-ului asiatic, cât şi ultimele trenduri din regia internaţională din 1989-prezent, culminând cu consacrarea «noului val românesc». Ultimele două şedinte se vor concentra pe opera şi pe specificul unor mari cineasti cum ar fi Bergman, Tarkovsky, Hitchcock, Fellini, Cassavetes”, conform descrierii de pe site-ul oficial al Academiei Docuart.
     Întregul curs, format din 12 ședințe, costă 900 de lei, înscrierile fiind deschise până pe 22 septembrie 2019.
     „Studiu despre portret” este o introducere în istoria portretului, susținut de Ana Negoiță, istoric de artă și curator. „Cursul îmbină expuneri teoretice și exerciții plastice de analiză și interpretarea imaginii. […] Partea teoretică a cursului integrează prezentarea aplicată a principalelor tehnici utilizate în portret: schimbările stilistice produse în funcție de epocă și integrarea noilor materiale și medii: fotografie, video, performance, instalații, film etc. [...] Principalele etape cronologice la care se face referire sunt: portretul în antichitate, evul mediu, renaștere, baroc și roccoco, secolul IX, secolul XX.”      Cursul este format din 8 ședințe, costă 850 de lei, iar înscrierile sunt deschise până pe 20 septembrie 2019.
     Detalii: Academia Docuart – Istoria cinema-ului // Studiu despre portret


Galerie Foto

Opinii: