REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Înscrieri la BIEFF 2018


     Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF caută cele mai îndrăznețe și inovatoare experimente vizuale românești în vederea includerii în programul celei de-a opta ediții.
     Creat sub patronajul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București (UNATC) şi al Universității Naționale de Arte București (UNArte), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF este un eveniment necomercial cu orientare educaţională, are ca principal centru de interes experimentul și inovația audiovizuală. BIEFF susține creaţiile inovatoare, atât la nivel conceptual și tematic, cât și formal sau stilistic, și artiştii cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane, care în același timp explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic. BIEFF este, de asemenea, primul eveniment din România care promovează zona de graniță dintre cinema și artele vizuale, oferind expunere unor artişti vizuali proeminenţi prin poziţia lor, ale căror lucrări sunt îndeobşte prezentate în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.
     În funcție de decizia comisiei de selecție, filmele românești selectate vor fi incluse fie în Competiția Internațională, fie în secțiunea Experimente Cinematografice Românești. Sunt eligibile filmele produse în ultimii 3 ani, care au o durată maximă de 40 de minute.
     Pentru înscriere, filmul trebuie trimis fie printr-un link privat de Vimeo + parola pentru vizionare, fie ca link de download (ex.: wetransfer.com), pe adresa programming@bieff.ro, în format .mp4/.mov, în vederea preselecţiei. De asemenea, cei care doresc să participe trebuie să mai trimită la aceeași adresă de e-mail (programming@bieff.ro): fişa filmului (date de contact, synopsis, echipa filmului, distribuţie, detalii tehnice, intenție regizorală, cronici, menţionarea participării la alte festivaluri şi premiile obţinute, dacă este cazul), imagini din film și bio-filmografia regizorului.
     Ultima zi de înscriere este 1 octombrie 2017.
     Detalii: BIEFF
(18.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bieff 2017, bucharest international experimental film festival, inscrieri scurtmetraj, scurtmetraje romanesti

Opinii: