REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la Academia de Film & Sunet CINEIMPACT


     În perioada 25 August – 8 Septembrie 2019 se va desfășura la Sibiu a 5-a ediție a Academiei CINEIMPACT - program internațional prin care filmul documentar și docu-ficțional devine un instrument de dezvoltare personală, profesională și comunitară. Studenți din țări precum Suedia, Italia, Statele Unite ale Americii, Spania, Hong Kong, Anglia, Brazilia, Germania, Ghana, Slovacia, China, Olanda, Turcia, Elveția, România etc au creat in cadrul edițiilor anterioare peste 20 de filme. Printr-o metodă dezvoltată și apreciată internațional încă din anul 2010, Cineimpact sprijină educația, producția și inovarea cinematografică prin stimularea cooperărilor structurale între Filmul Documentar și Sunet, între Ficțiune și Non-Ficțiune, între Cinema și Antropologie Vizuală.
     În dorința de a susține dezvoltarea studenților și profesioniștilor emergenți din România, Academia CINEIMPACT oferă șase burse de participare. Studenții care vor primi burse, vor avea de plătit o taxă de înscriere de 100 de euro. În plus, cel mai bun proiect va fi premiat cu un grant de 1,000 de euro. Cei selectați vor crea un film trecând prin etapele de pre-productie, producție și post-producție, într-un program de dezvoltare cu rezultate recunoscute la nivel internațional.
     Participanții vor fi ghidați în explorarea aventurii Cineimpact de 3 profesori: Ger Duizjings (antropolog și realizator de filme documentare experimentale, reputat pentru expertizele sale în Antropologie Urbană și Europa de Sud-Est;  Prof. Regensuburg University, Director al Laboratorului Urban – University College of London), Ionuț Pițurescu (regizor și producător, câștigător al secțiunii Quinzaines des Realisateurs, în 2010, și al selecției Cinefondation Atelier 2015, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, Doctor în Sociologie si Antropologie Vizuală) și Augustin Pop (magician audio-vizual și multimedia, cu expertiză în sound design, animație, SFX și VFX; compozitor, instrumentist și editor muzical pentru teatru și film; regizor pentru serii TV, videoclipuri și scurtmetraje; fondator al Popixar Studio - companie de producție cinematografică, animație și design de sunet).
     Trimiterea solicitării de înscriere și primire a unei burse se poate face până cel mai târziu pe 07 August 2019. Aplicațiile trimise mai devreme beneficiază de discounturi în cazul în care vor fi selectate.
Academia de Film & Sunet CINEIMPACT este o experiență de provocare și dezvoltare a limitelor creative, care poate transforma în doar 2 săptămâni viziunea cinematografică a participanților. Locurile sunt limitate.
     Detalii: www.cineimpact.org
 
 
(31.07.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: academia de film cineimpact, cineimpact 2019, film documentar, inscrieri atelier documentar

Opinii: