REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la Academia de Film CINEIMPACT 2017


     În perioada 01 – 15 August se desfășoară cea de-a treia ediție a Academiei de Film CINEIMPACT, un program internațional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ și inovării în domeniile ficțiunii, non-ficțiunii, antropologiei vizuale și activismului social.
     Înscrierile sunt deschise până pe 18 iunie 2017, cei mai buni 12 candidați, studenți și profesioniști, urmând să participe timp de 15 zile la aventura creativă CINEIMPACT. Participanții vor fi ghidați la atelier de trei specialiști: Ger Duizjings (antropolog și realizator de filme documentare experimentale, profesor la Regensuburg Uni și Director al Laboratorului Urban – University College of London), Vintilă Mihăilescu (antropolog, profesor la SNSPA, Coordonator Școală Doctorală) și Ionuț Pițurescu (cineast și antropolog, câștigător al premiului Quinzaines des Realisateurs și al selectiei Cinefondation Atelier in cadrul Festivalului de la Cannes 2010/2015, doctor în Sociologie și Antropologie Vizuală). Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producție si post-producție, participanții vor fi inspirați de master-class-urile unor experți invitați. Echipele de filmare vor fi susținute de asistenți de producție cu expertiză în zona investigată, ediția de anul acesta având loc la Câmpulung-Muscel.
     Candidații eligibili trebuie să aibă experiență în unul sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, video-art, activism vizual. Cei interesați se pot înscrie la următoarele secțiuni: Art Cinema (filme dedicate Cinematografiei Art House) și Social Cinema (filme dedicate Cinematografiei Implicate Social). Cel mai bun proiect de film va fi premiat la evenimentul final al Academiei de Vara CINEIMPACT.
     Detalii: www.cineimpact.org
(31.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: academia de film cineimpact 2017, antropologie vizuala, atelier de film documentar, ionut piturescu, vintila mihailescu

Opinii: