REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmIncredibil, uluitor, nemaipomenit, senzațional!: ”De ce pe mine?”, de Dan Chișu


     ”Un film despre drama chiuvetei din bucătărie”, așa își prezintă regizorul, sarcastic, cel mai nou scurtmetraj. Un film despre film, un thriller cu accente comice, De ce pe mine? este o poveste plină de mister, groază și sarcasm. Pe scurt, un tânăr regizor vrea să se afirme și găsește o ”scurtătură” spre succes.
     Într-un apartament comunist cu două camere sunt peste 20 de oameni, veniți să filmeze noul scenariu scris de Dan Chișu. Actorii Alexandru Bogdan, Emanuel Pârvu, Tudor Aaron Istodor, Andrei Huțuleac au intrat în jocul propus de regizor. Imaginea e semnată de Andrei Gheorghe, iar de sunet s-a ocupat Adrian Chibulcuțean. Peste toate glasurile întretăiate de bărbați, se aud puternic chemările la ordine ale Ancăi Florescu, producător executiv.
     Scurtmetrajul De ce pe mine? a avut o proiecție specială la TIFF 2016. Dan Chișu se gândește la un omnibus cu filme despre filme, așa că a lansat ideea și pentru alți regizori.  
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(27.06.2016)

Cuvinte cheie: andrei gheorghe, dan chisu, de ce pe mine scurtmetraj, emanuel parvu, tudor aaron istodor, why me film

Opinii: