REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Începe Festivalul „Lună Plină”, ediția a IV-a, 14-16 august 2015


     Cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Film Fantastic „Lună Plină” va avea loc în perioada 14-16 august la Biertan, în Transilvania.
     Evenimentul se va deschide cu Fièvre (2014, Romain Basset), în care joacă Katriona MacColl, cunoscută pentru City of the Living Dead (1980) și The Beyond (1981), două filme de groază cult ale regizorului italian Lucio Fulci. Actrița interpretează rolul mamei protagonistei, Jessica (Lilly-Fleur Pointeaux), o tânără chinuită de coșmaruri recurente. Fièvre a câștigat premiul pentru regie la Fantasporto, în 2015.
     Biertan va găzdui o altă premieră națională: thriller-ul belgian Cub, de Jonas Govaerts. Filmul a fost lansat la Festivalul de la Toronto, în cadrul secțiunii „Midnight Madness”, iar de la Sitges a plecat cu premiul pentru regie în 2014.
     Evenimentul important al acestei ediții este „The Night of the Creature Features”, un maraton cu trei filme de gen clasice: Jaws / Fălci (1975, Steven Spielberg), o versiune restaurată digital, Piranha (1978, Joe Dante) și Alligator (1980, Lewis Teague).
     Pe lângă proiecțiile în aer liber, spectatorii sunt invitați la petreceri și cântări, la jocurile groazei deja faimoase din anii trecuți și la tradiționalul târg cu produse locale.
     Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Transilvania Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Primăriei Biertan.
     Detalii: LunaPlinaFestiva.ro / Bilete

Cuvinte cheie: biertan, cinema in aer liber, cub, festival de film fantastic, festivalul luna plina biertan, fievre, film horror, jaws, piranha

Opinii: