REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul Filmului European, ediția 21


     Cu un nou director artistic, Alex Trăilă, și o nouă imagine, creată de Paul Negoescu, ambasador onorific, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român, Reprezentanța în România a Comisiei Europene și EUNIC România, propune un program complex și dinamic.
     Cea de-a 21-a ediție aduce 60 de filme, dintre care sunt premiere în România, în mai multe săli - Muzeul Național de Artă al României – sala Auditorium, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul „Horia Bernea”, Cinema Elvire Popesco, Centrul Ceh, Institutul Cervantes și Spațiul Public European.
     Proiecțiile de documentare sau lungmetraje de ficțiune (Fixeur, regizat de Adrian Sitaru) sunt însoțite de dezbateri, iar o secțiune specială este dedicată cineaștilor din Republica Moldova. În program sunt și producțiile românești Camera obscură, regizat de Gheorghe Preda, și Ultima zi, regizat de Gabriel Achim, film proiectat în premieră la gala de închidere.
     La conferința de presă organizată la ICR, Alex Trăilă ne-a vorbit despre noutățile acestei ediții, iar regizorul Gabriel Achim și actorul Doru Ana ne-au povestit despre aventura realizării filmului independent Ultima zi.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 
(3.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex traila, comisia europeana reprezentanta in romania, eunic bucuresti, festivalul filmului european 2017, gabriel achim, institutul cultural roman, paul negoescu

Opinii: