REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎncepe Astra Film Chișinău


În capitala Republicii Moldova începe astăzi Astra Film Chișinău, cu o proiecție-eveniment: filmul documentar „Transalpina - Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala. Proiecțiile vor continua sâmbătă și duminică. Detalii și program, aici: https://www.astrafilm.ro/program-orar. Astra Film Chișinău este un eveniment organizat de Astra Film și finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, și de Institutul Cultural Român, prin reprezentanța sa la Chișinău.
     Cele mai multe proiecții la Astra Film Chișinău sunt filme premiate la ediția din acest an Astra Film Festival. Programul special Astra Film Chișinău mai include proiecția filmului-eveniment „Transalpina - Drumul regilor”, de Dumitru Budrala, concertul „Floare de Maidan”, al Diviziei de tineret a Centrului Cultural Subcarpați, documentarele, filme documentare dedicate adolescenților, urmate de ateliere de film literacy susținute de regizoarea Laura Ilie. Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova (Sala Mare) și la Biblioteca Municipală B. P. Hașdeu.
     Astra Film Festival Sibiu, lansat în 1993 ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa, inclus de European Film Academy pe lista festivalurilor care au dreptul de a face nominalizări directe pentru European Film Awards. Astra Film Chișinău este un program organizat de Astra Film, CNM Astra și de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova Parteneri instituționali: Ministerul Culturii din R Moldova, Institutul Cultural Român (prin reprezentanța sa de la Chișinău) Parteneri: Muzeul Național de Artă al Moldovei, Biblioteca Municipală B. P. Hașdeu, Cronograf, CNC Chișinău, Centrul Cultural Subcarpați, Cărturești, Moldarte, Hotel Bristol Parteneri media: TVR Moldova, Moldova 1, Radio Moldova, Radio Chișinău, Jurnal TV, Jurnal FM, Axial TV, Deschide.md, Ziarul Național, Nordnews, Realitatea.md, Gazeta Satelor  Partener comunicare: PiArt Vision
Detalii: astrafilm.ro

 
(11.11.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: astra film chisinau 2022, dumitru budrala

Opinii: