REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎncep înscrierile la Romanian Short Waves 10


     Asociația Secvențe invită producătorii și realizatorii de film din România la înscrierea pentru preselecția de scurtmetraje a programului Romanian Short Waves 10. Programul va fi prezentat în perioada 22 – 28  mai 2017, în secțiunea Short Film Corner, din cadrul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes.
     Companiile care au experiență în producția de scurtmetraje și au obținut rezultate la marile festivaluri pot propune un titlul care va fi selectat automat. Filmele de școală și ale companiilor aflate la debut vor fi selecționate de un juriu format din profesioniști ai industriei de film românesc. Romanian Short Waves acceptă și scurtmetraje documentare.
     Cei interesați trebuie trimită, până la data de 28 martie 2017, filmele in format DVD  împreună cu formularul de participare Romanian Short Waves, la adresa: Centrul Național al Cinematografiei (în atenția Doamnei Alina Sălcudeanu), str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1, București 010026. Filmele pot fi trimise și pe vimeo sau webtransfer pe adresa asociației asoc.secvente@gmail.com.
     Pentru a se califica la preselecție, filmele trebuie să îndeplinească următoarele condiții: cele de ficțiune să aibă o durată maximă de 20 de minute (un singur scurtmetraj/regizor), documentarele să nu depășească 24 de minute, să fie produse după data de 1 ianuarie 2016 și să aibă subtitrări în limba engleză sau franceză.
     Anunțul scurtmetrajelor selecționate se va face până pe data de 03 aprilie 2017.
     Realizatorii scurtmetrajelor selecționate trebuie să prezinte, până cel târziu la data de 03 aprilie, o variantă pentru upload de maxim 3 Gb, conformă cu cerințele organizatorilor.
     Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor români posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor şi cumpărătorilor din industria de film din intreaga lume. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj, iar participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.  
(14.03.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia secvente, romanian short waves 2017, scurtmetraje romanesti, short film corner cannes 2017

Opinii: