REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎn ”Capace”, Vlad Ivanov nu mai este personaj negativ


     Capace intră pe marile ecrane din România, începând cu 27 octombrie. Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în fața publicului pe Vlad Ivanov într-o ipostază mai puțin obișnuită, personajul interpretat de el ieșind din registrul personajelor negative.  Capace este povestea unui bărbat bogat și puternic, dar singur (Vlad Ivanov), care își conduce afacerile cu autoritate și fără scrupule. Concurența îl atacă la Bursă și bărbatul își amintește de un joc din copilărie. Un joc cu capace de bere. O criză de inimă și vestea că e posibil să aibă nevoie de un transplant îl determină să plece într-un loc îndepărtat, în Delta Dunării, cu oameni simpli și obiceiuri străvechi.
     “Mi-a plăcut povestea, faptul că e viața unui om de afaceri, un om care încearcă să se regăsească pe sine și, cum toată lumea mă distribuie în roluri de ”rău”, ca să spun așa, mi-a făcut plăcere să abordez un altfel de personaj. Și nu ascund faptul ăsta, mi-a făcut mare plăcere să mă reîntâlnesc cu Adrian Titieni. Toată lumea mă distribuie în roluri de ”rău”. În Capace mi-a făcut plăcere să abordez un altfel de personaj.”, spune Vlad Ivanov.
     O altă întâlnire, la 10 ani distanță de la 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, a fost cea între Vlad Ivanov și Eugenia Bosînceanu. “Întâlnirea cu ”mama”, cu Eugenia Bosînceanu, a fost extrem de duioasă pentru că, inițial, ea nu a mai vrut să filmeze, în general. Ea fiind mama mea în 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, filmul lui Cristian Mungiu, în clipa în care Sorin mi-a spus că își dorește să fie în film, dar că dumneaei nu mai vrea să filmeze, i-am spus că am să vorbesc eu cu dumneaei. Și am sunat-o și i-am spus: Doamna Bosânceanu, vreau să fiu fiul dumneavoastră din nou. Ce spuneți?”. Ea a spus: „Cu tine, până la capătul lumii!”. Și s-a întâmplat un miracol. Pur și simplu am avut mare grijă să nu îi creem un spațiu care să o crispeze. Am filmat, am repetat acasă la dumneaei... Ea e o poezie în sine, e un om foarte deosebit și mi-a făcut plăcere să lucrez din nou cu ea.”
     Capace a fost filmat atât la București, cât și în Delta Dunării, la Sfântul Gheorghe. Filmările au avut loc în peste 20 de locații și au durat 25 de zile. Alături de Vlad Ivanov și Adrian Titieni îi veți putea vedea pe Nicholas Bohor, Eugenia Bosînceanu, Adrian Păduraru, Oliver Toderiță, Claudiu Istodor, Gavril Pătru, Liviu Cheloiu, Diana Cavallioti, Adina Galupa și Andrei Aradits.
     Produs de Saga Film și Fundația Anonimul, cu sprijinul CNC, cu participarea Tudori Properties și Cinelab România, Capace va fi distribuit în cinematografele din România, începând cu data de 27 octombrie, de către Bomb Film Production.
Detalii: facebook

 
(19.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian titieni, capace film, eugenia bosinceanu, fundatia anonimul, saga film, sorin marin, vlad ivanov

Opinii: