REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎMPREUNĂ ȘI SEPARAT la Londra, în noiembrie


     La Londra se desfășoară cea de a XIII-a ediție a Festivalului de Film Românesc (10-14 noiembrie), sub titlul ÎMPREUNĂ ȘI SEPARAT.  Proiecțiile au loc în spațiul uneia dintre cele mai cunoscute săli din centrul Londrei: cinematograful Curzon Soho. 
     În programul din acest an: Bacalaureat (regia Cristian Mungiu), Ilegitim (regia Adrian Sitaru), Câini (regia Bogdan Mirică), Acasă la tata (regia Andrei Cohn), Marfa și banii (regia Cristi Puiu), Sieranevada (regia Cristi Puiu). Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu invitații speciali din România sunt găzduite de jurnaliștii britanici Ian Haydn Smith și Mike Phillips. Vor fi prezenți la proiecțiile londoneze actorii Adrian Titieni, Alexandru Papadopol, Ana Ciontea și Vlad Ivanov
     Organizatorii Festivalului, compania britanică de management artistic Profusion International, acordă anual BURSA PROFUSION. Scopul bursei este de a promova filme bazate pe experiența din diaspora și de a încuraja dezvoltarea tinerilor care trăiesc în comunitățile din afara țării. „Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit treisprezece ani. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. Istoria şi succesul său fac din Festivalul de Film Românesc unul dintre evenimentele culturale româneşti majore ale anului în Marea Britanie. Este un eveniment de tradiție, care se bucură de o audiență foarte dedicată.”- Ramona Mitrică, director al festivalului. 
     FFR este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon din Londra, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Evenimentul este susținut de ROMANi-ONLiNE.co.uk, GHiDUL ROMÂNESC, Albinuta.co.uk, Profusion România și Traduceri Autorizate.
Detalii: rofilmfest.com / facebook

 
(19.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian titieni, alexandru papadopol, ana ciontea, festivalul de film romanesc londra 2016, vlad ivanov

Opinii: