REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Ilegitim” – lansare în cinematografe pe 18 martie


     Ilegitim, regizat de Adrian Sitaru, urmează să se lanseze în cinematografele din România pe 18 martie, la scurt timp după premiera mondială de la Berlin.
     Noul film al lui Adrian Sitaru este singurul lungmetraj românesc de ficțiune prezent la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de la Berlin (11-21 februarie), unde a fost selectat în secțiunea Berlinale Forum.
     Ilegitim spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor incestuoasă. Un tată medic (Adrian Titieni), mai multe denunțuri și o familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. 
     „Este un film în care umorul și drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire (conjugală, frățească, trupească), destrămare a relațiilor, despre alegeri pro sau contra viață, dar și despre cea a iubirii fizice între frați, un subiect tabu, despre care se discută foarte puțin, cu toate că există numeroase cercetări de specialitate pe tema aceasta,” declară Adrian Sitaru.
     Lungmetrajul este produs de Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România.
     Distribuția la nivel internațional a filmului va fi realizată de Versatile Films din Franța.
     Detalii: Facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian sitaru, adrian titieni, berlin 2016, film romanesc 2016, ilegitim film

Opinii: