REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmIgor Cobileanski filmează ”Afacerea Est”


Au început filmările pentru lungmetrajul Afacerea Est, o comedie neagră în regia lui Igor Cobileanski.

Co-producția România-Lituania are programate 20 de zile de filmare, în orașe de provincie și sate din jurul Bucureștiului.
Filmul are ca protagoniști actori cunoscuți din teatru și film din România și Moldova. Ion Sapdaru îl interpretează pe Petro, un personaj impulsiv, descurcăreț, dar și un maestru al înșelăciunilor. El devine prietenul și partenerul de afaceri al lui Marian, interpretat de Constantin Pușcașu (actor al Teatrului Național din Iași și în filmul Tanti, 2010, regizat de Șerban Marinescu). Marian este cântăreț la corul local din Leova, este intelectualul orășelului de provincie, foarte cinstit și își dorește să strângă bani pentru a se însura cu iubita sa, Veronica. Cei doi se împrietenesc treptat, pe parcursul călătoriei lor prin Europa de Est, în încercarea de a face un ban rapid. Fiecare vrea să-și îndeplinească visul. Marian și Petro trec printr-o serie de aventuri și obstacole, iar când aproape dau lovitura, pierd totul și trebuie să înceapă de la zero. Scenariul este inspirat de poveștile de viață ale moldovenilor, pline de umor și haz de necaz.
Producția filmului este o provocare pentru întreaga echipă, care organizează filmări în peste 57 de locații și 87 de decoruri, inclusiv lucrul cu animale și cu vehicule second hand, cum ar fi motoreta Carpați și o dubiță UAZ.
Filmările au început în localitatea Stâlpu, o comună la aproximativ 30 de km de București, în județul Giurgiu, la o avicola dezafectată, și vor continua în București, pentru filmări de interior, urmate de Urziceni și Titu. Producția se va încheia în a doua jumătate a lunii august, iar filmul va fi lansat în vara anului 2016.
În urmă cu un an, Igor Cobileanski a semnat regia primului sezon al serialului Umbre, difuzat de HBO România. Afacerea Est este al doilea lung-metraj al regizorului, după La limita de jos a cerului (2013).
Lungmetrajul este produs de Alien Film România, reprezentat de Iuliana Tarnovețchi și Just a moment, Lituania. Directorul de imagine al filmului este Feliksas Abrukauskas, din Vilnius, Lituania.
Detalii: facebook

 
 
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: afacerea est film, alien film, constantin puscasu, igor cobileanski, ion sapdaru

Opinii: