REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmHBO Europe începe filmările pentru o nouă producție originală, regizată de Daniel Sandu


     HBO Europe începe filmările pentru o nouă producție, Bani negri (pentru zile albe), un serial de 6 episoade scris și regizat de Daniel Sandu. Bani negri (pentru zile albe) este produs de Mobra Films.
     Doi prieteni glumesc despre jaful pe care vor să îl comită. Gluma se întoarce împotriva lor când discuția le este auzită și interpretată greșit. Cei doi ajung în situația de a planifica și executa jaful perfect. Sunt complet nepregătiți, atât pentru această lovitură, cât și pentru consecințele ei.
     Antony Root, EVP, Original Programming and Production, HBO Europe, spune: „Bani negri (pentru zile albe) este un serial autentic românesc, deștept și amuzant, cu farmec, sensibilitate și potențial de poveste universală.”
     „Pentru noul serial HBO, creat de Daniel Sandu, ne-am dorit un oraș tipic românesc, un cadru perfect pentru povestea filmului, care să arate autentic și să permită spectatorilor să empatizeze cu personajele noastre. Filmările vor avea loc în Piatra Neamț și Onești, ambele creând un decor memorabil pentru acțiunea serialului nostru. Sunt două orașe remarcabile, diferite și pline de culoare, a căror  fuziune va fi recognoscibilă și care vor intensifica starea bună și entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu”, declară și Johnathan Young, VP, Original Programming and Production, HBO Europe.
     Despre noul serial, Daniel Sandu, scenarist și regizor, spune: „Mi-am dorit să creez o poveste spectaculoasă la limita subțire dintre comedie și dramă, despre oameni obisnuiți care ajung în situații incredibile. Și asta, într-o lume în care interpretarea timpului este diferită de cea normală (UTC - timpul universal coordonat). Dacă ar fi să concentrez povestea serialului într-un singur cuvânt cred că acesta ar fi «consecințe». Este despre efectul de domino al unor acțiuni declanșate la rândul lor de o mică glumă nevinovată.
     HBO România și Mobra Films au construit o echipă grozavă de artiști și de specialiști în domeniu care vor transforma în imagini povestea noastră. Îmi doresc să realizăm o experiență cinematografică deosebită încorporată în formatul unei serial TV și care să împingă standardele producțiilor autohtone la un nou nivel.
     Vom filma în Piatra-Neamț și Onești - două orașe cu un farmec aparte - primul pentru colinele urbane si apusurile spectaculoase, iar al doilea pentru geometria interesantă a străzilor și clădirilor. În aceste orașe am găsit niște locații foarte speciale, iar localnicii par încântați să participe și să ne sprijine.”
     Filmările vor începe luna viitoare (august) în Piatra Neamț și vor continua în Onești și București. Producători executivi HBO Europe sunt Johnathan Young și Antony Root.
     Bani negri (pentru zile albe) va avea premiera în același timp în toate teritoriile HBO Europe.
(24.07.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bani negri pentru zile albe serial, daniel sandu, hbo europe, mobra film, serial romanesc hbo

Opinii: