REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmGabi Șarga și Carina Lăpușneanu, pregătiri pentru ”Unde merg elefanții?” 


     Regizoarea Gabi Șarga a scris, împreună cu Cătălin Rotaru, cel de-al treilea scenariu pentru Unde merg elefanții? Este cel de-al doilea lungmetraj pe care îl fac împreună, după Să nu ucizi. După o dramă care se petrece în mediul spitalicesc, premiată la Lisabona și Munchen în 2019, cei doi cineaști s-au oprit la o poveste cu un amestec de dramă și comedie, cu romantism și optimism.
În centrul poveștii este o copilă, cu probleme de sănătate, dar cu o energie specială, care vrea ca mama ei să fie fericită și face tot ce poate să o determine să-și accepte sentimetele.
     Pentru o asemenea partitură, Gabi Șarga, Cătălin Rotaru și Domnica Cârciumaru au organizat un casting, la care s-au prezentat 100 de fetițe. Dintre ele, au rămas 25, iar după anunțul că trebuie să se radă pe cap, s-au prezentat doar trei. Alegerea lor a fost Carina Lăpușneanu, o copilă inteligentă, energică și entuziastă. Pentru ea, regizoarea Gabi Șarga a făcut un gest empatic rar – s-a ras și ea pe cap. Ca orice cineast, a documentat cu telefonul toată operațiunea. Totul s-a petrecut în salonul lui Kani, un frizer tânăr pe care cei doi regizori au vrut să-l aibă în film, după ce l-au remarcat într-un reality show.
     La momentul de la frizerie, a venit un grup de susținători, alcătuit din mama Carinei, actrița Alice Cora Mihalache, mama din film, Dumitrana Lupu, production coordinator, și echipa aarc.ro. Echipa de producție a cumpărat pentru Carina o perucă cu care să meargă la școală.
     Între timp, filmările pentru Unde merg elefanții?, peliculă produsă de cei doi regizori și Gabi Suciu, s-au terminat, iar premiera va fi în 2023.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu

Cuvinte cheie: carina lapusneanu, catalin rotaru regizor, gabi sarga, gabi suciu, making of unde merg elefantii film, unde merg elefantii film

Opinii: