REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Focus Brazilia la Película 4


     Ca în fiecare an, Película dorește să celebreze cinematografia și cultura Ibero-Americană și își îndreaptă reflectoarele spre una dintre țări în mod deosebit. Anul acesta țara în focus este Brazilia.
     „Ambasada Braziliei în România are plăcerea de a face un parteneriat cu festivalul Película, ajuns la cea de-a 4-a ediție (București, 11-15 septembrie 2019). Focusul de anul acesta va dezvălui titluri remarcabile din cinematografia braziliană, artă, muzică și gastronomie, într-o perfectă compatibilitate cu această sărbătoare a culturii din America Latină. Suntem nerăbdători să vă întâlnim în aceasta Festa de 5 zile”, a spsu Tatiana Bustamante, Consilier Cultural al Ambasadei Braziliei în România.
     Unul dintre filmele iconice ale Braziliei, Central do Brasil, în regia lui  Walter Salles,  va deschide miercuri, 11 septembrie, ediția a patra a festivalului Película! Filmul vorbește despre călătoria plină de emoții a unei foste învățătoare și a unui băiat în vârstă de 9 ani. Filmul are peste 30 de premii și nominalizări în festivaluri internaționale, a fost nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol principal (Fernanda Montenegro) și Cel mai bun film străin și a primit în 1999 Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin.
     Ca experiența să fie completă, în deschiderea festivalului Pelicula vă invită la un show de capoeira realizat de  Alemar Capoeira Group, iar pe parcursul celor 5 zile puteți  descoperi bunătățile culinare pregătite de Ambasada Braziliei la București, o degustare de sucuri naturale Rio Juice, precum și demonstrațiile de muzică oferite de Gabriela Costa & Alex Man, alături de un concert susținut de Mara Halunga & Caue de Marinis Project.
     În plus, publicul va putea participa la atelierul culinar pregătit de Monica, o simpatică româncă braziliancă, ce ne va învăța cum să pregătim minunate gustări braziliene, atât de savuroase și ușor de preparat. Înscrieri se pot face pe eventbook.ro începând din data de 31 august.
     Fără Poveștile din America Latină festivalul nu ar fi complet, așa că le-am invitat pe jurnalistele Amalia Enache și Oana Vasiliu să povestească despre călătoriile lor în America Latină cu focus pe Brazilia, într-o atmosferă relaxată – vineri, 13 septembrie, ora 19.00, la Vino Wines & More (Strada Mihai Eminescu nr. 71).
     În cadrul festivalului vor fi prezentate patru filme braziliene, producții remarcabile, care tratează subiecte sociale de actualitate: Benzinho/Loveling (regia Gustavo Pizzi), California (regia Marina Person), Central do Brasil/Central Station (regia Water Salles) și Hoje eu quero voltar sozinho/The Way He Looks (regia Daniel Ribeiro)
     Detalii: www.peliculafiesta.ro
 
(27.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film bucuresti, focus brazilia, pelicula latin america film & experience 2019

Opinii: